Удоми ме Не купуј
LAT / ĆIR

Срећко – најсрећнији пас на свету

Прича о црном штенету са белим шапицама почиње још у августу 2022. године, када га је екипа ЈКП ,,Ветерина Београд“ пронашла одбаченог на улици у Београду, заједно са својим братом и сестром. Црни мешанац, са чупавом брадицом и белим шапама, збринут заједно са друга два штенета, почео је да учествује у акцијама које спроводи Ветерина, тачније постао је саставни члан тима који је спроводио едукације о одговорном власништву. Његова улога била је да кроз игру и мажење очара децу из вртића и покаже им да је пас заиста човеков најбољи пријатељ. Он је у томе засигурно успео, с обзиром на то да је међу децом постао омиљен и додељивани су му бројни надимци, као што су ,,Чупко“, ,,Црни“ или ,,Пего“. Ипак, нису само деца била очарана њиме, већ и Душан Стефановић, човек који га је игром случаја видео у дирекцији Ветерине Београд и тако се десила љубав на први поглед. 
Душан је био одлучан у намери да овом мешанцу отвори врата свог дома и тиме му пружи шансу за квалитетан живот, што је и учинио, уз подршку своје породице. 
,,Дали смо му име какво стварно заслужује – Срећко, с обзиром да је у наше животе донео само срећу и радост“, коментарише Душан Стефановић, који је поред своје племенитости и љубави према животињама, био посебно одушевљен Срећком јер га је подсетио на његовог првог љубимца – Бигија. Свестан да је губитак љубимца изузетно тежак, Душан је био убеђен да више никада неће моћи да се носи са тим болом, те да после њега неће имати љубимце. ,,После Бигија сам рекао да не могу више да се везујем и да патим, јер је то стварно био велики губитак, не само за мене, већ и за моју породицу“, објашњава он. Ипак, љубав према животињама и хумана жеља за пружањем уточишта овом мешанцу, у Душановом случају су превагнули. Срећко је сада најсрећнији пас на свету – сигуран да ће до краја живота бити окружен људима који  ће се о њему бринути и свакодневно му пружати љубав.